Програми академічного обміну для студентів

З 01. 10.2016  студенти  Прикарпатського університету  напряму підготовки «Географія» взяли участь у програмі  міжнародної університетської співпраці з академією Поморською в місті Слупськ.

Дев’ять студентів мали можливість обмінялися досвідом з своїми польськими ровесниками, познайомитися з життям та звичаями країни-сусіда, порівняти різні системи навчання (оцінити плюси та мінуси «Болонської системи»), подорожувати різними країнами у вільний від навчання час.

Студентам було надано безкоштовне проживання в гуртожитках студмістечка, а також можливість працевлаштування на кількох підприємствах, зокрема: завод з виготовлення пластикових виробів «CURWER», іграшкова фабрика. Кафе та ресторани міста радо приймали студентів на роботу.

У Слупську функціонує українська греко-католицька церква. При ній є українська школа, де діти українських мігрантів можуть вчити рідну мову своїх батьків та історію України. Священик допомагав студентам матеріально, щотижня проводив з ними виховні бесіди. За участі студентів з усієї країни при церкві було організовано благодійний «Вечір пам’яті жертвам голодомору».

Вдалося відвідати найбільш розвинуті польські міста: Варшаву, Краків, Лодзь, Катовіце.

Комусь випала нагода відвідати сонячну Італію, а комусь погуляти вулицями Швеції.

Балтійське море справило незабутнє враження.