Українсько-німецькі зустрічі студентів: від ідеї до практики

Початок нового навчального року для студентів Факультету природничих наук розпочався з нових можливостей!!!

Днями, студенти кафедри лісознавства, географії та природознавства взяли участь в обговореннях молодіжних програм у рамках німецько-українського проекту «Forest Exchange II» за програмою «Німецько-українські зустрічі молоді» Фонду «Пам’ять, відповідальність, майбутнє». Метою заходу є сприяння діалогу студентства у важливих суспільно-політичних темах задля кращого розуміння між народами.

 

Делегації студентів з університе­тів Німеччини – імені Гумбольдта (Берлін), імені Фрідріха Шіллера (Йена), імені Альберта Людвіга (Фрайбург), сталого розвитку (Еберсвальде) та вищих і професійних шкіл з Нойбранденбурга, Ерфурта та Грайфсвальда, студенти зі Львова зустрілись із студентством Прикарпаття. В міжуніверситетському заході «Діалог молоді: змінюємо країни і світ» з української сторони взяли участь студенти ДВНЗ «Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника», Національного лісотехнічного університету України (Львів) та ІФНТУНГ.

 

Німецькі та українські студенти мали можливість розповісти про свої виші та поспілкуватись між собою, шукати спільні інтереси, довідатись про те, як живе сучасна молодь в різних країнах, як бачить своє майбутнє тощо.   Варто відзначити, що зустріч пройшла у теплій, невимушеній  атмосфері. І це вселяє надію, що молоді люди, не зважаючи на місце проживання, шукатимуть для себе те, що їх об’єднує, пам’ятаючи про відповідальність перед майбутнім.

Німецько-український про­ект «Forest Exchange II» за програмою «Німецько-українські зустрічі молоді» Фонду «Пам’ять, відповідальність, майбутнє» реалізовується у співпраці з німецькою організацією APOLLO.