ПРО ЗАТРЕБУВАНІСТЬ КУРСУ ШКІЛЬНОЇ ГЕОГРАФІЇ АБО ЯК ВЧИТЕЛЮ СТАТИ КОУЧЕМ

Студентська молодь активно включається у різні транзакції дистанційного навчання. Насамперед користується інформаційними матеріалами для підготовки семінарських занять, участь в он-лайн вебінарах, студентських конференціях, доповідях, користується ресурсами віртуальних бібліотек. Під час семінарського заняття з методики викладання географії студенти ІІІ курсу (денно та заочної форм) СОГ-31, СОГ(з)-31  разом з доц. Іриною Закутинською взяли участь у он-лайн доповіді: «Про затребуваність курсу шкільної географії або як стати вчителем коучем». Спікером доповіді був Михайло Ковальчук: вчитель-методист вищої кваліфікаційної категорії ЗОШ І-ІІІ ступенів смт. Гусятин, викладач-методист вищої категорії Гусятинського коледжу ТНТУ ім. І.Пулюя. Він представив слухачам доповідь та презентацію на тему: «Про затребуваність курсу шкільної географії або як вчителю стати коучем». В рамках виступу було охоплено низку важливих питань:

-важливість професії вчителя в сучасних умовах;

-проблеми і труднощі у підготовці до ЗНО з географії школярів;

-як стати успішним вчителем;

-які платформи найкращі для засвоєння практичного матеріалу з тем у ході вивчення географії у дистанційному форматі;

-співпраця вчителя з МАН;

-вчитель географії як екскурсовод, туризмознавець та краєзнавець.

У другій частині заходу гядачам було продемонстровано приклади завдань ЗНО і способи їх розв’язування, авторські напрацювання вчителя для виконання практичних робіт з географії.

Після доповіді Ковальчук А.М. поділився з присутніми секретами вчительської професії, які допомагають йому вже понад 40 років успішно навчати підростаюче покоління. В цьому році п. Михайло Ковальчук зважився на новий експеримент і склав ЗНО з географії на 200 балів.
Та найважливіше, зустріч дала чітке розуміння про основи як стати вчителем-коучем та 7 кроків для досягнення коучингу. Як сказав спікер доповіді: «БУТИ ВЧИТЕЛЕМ ГЕОГРАФІЇ – ДУЖЕ КРУТО!!!  Організатори заходу кафедра географії та методики її навчання Тернопільський національний університет ім. В. Гнатюка, яка започатковала серію семінарів, тренінгів, доповідей та презентацій у рамках нового проєкту «Авторські методики: новітні підходи в навчанні географії».