ОНЛАЙН ВЕБІНАР НА ТЕМУ “ОРГАНІЗАЦІЯ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ В ШКОЛАХ АВСТРІЇ ТА ТУРЕЧЧИНИ В УМОВАХ КАРАНТИН”

 Дистанційне навчання продовжується, студенти СОГ-31 під час семінарського заняття з методики викладання географії разом з доц. Іриною Закутинською взявли участь в онлайн вебінарі на тему “Організації дистанційного навчання в школах Австрії та Туреччини в умовах карантин”. Основними спікерами були: Марусинець М.М., кандидат філологічних наук, старший дослідний, старший науковий співробітник відділу зарубіжних систем педагогічної освіти і освіти дорослих ІПООД імені Івана Зязюна НАПН України та Постригач Н.О., кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник, старший науковий співробітник відділу зарубіжних систем педагогічної освіти і освіти дорослих ІПООД імені Івана Зязюна НАПН України.

Наукова дискусія науково-педагогічних і наукових працівників, здобувачів наукового ступеня доктора філософії – учасників вебінару розгорнулася навколо таких проблемних питань:

  1. Міжнародний досвід організації дистанційних форм шкільного навчання в умовах карантину.
  2. Технологічне забезпечення дистанційного навчання в школах Австрії та Туреччини.
  3. Готовність батьків, вчителів та учнів для ефективного забезпечення освітнього процесу з використання методів дистанційного навчання учнів в школах Австрії, Туреччини та України.

До обговорення проблем та викликів організації дистанційного навчання у школах Австрії та Туреччини, а також України долучилися:

-Дяченко Л.М., кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник відділу зарубіжних систем педагогічної освіти і освіти дорослих ІПООД імені Івана Зязюна НАПН України, яка поділилася власним досвідом організації дистанційного навчання в одній із спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів м. Києва;

-Годлевська К.В., кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник відділу зарубіжних систем педагогічної освіти і освіти дорослих ІПООД імені Івана Зязюна НАПН України, яка наголосила на готовності шкільної системи Угорщини до викликів пандемії;

– Котун К.В., кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник відділу зарубіжних систем педагогічної освіти і освіти дорослих ІПООД імені Івана Зязюна НАПН України, який підкреслив важливість вивчення досвіду зарубіжних країн, у контексті реалізації завдань Нової української школи в умовах карантину;

– Аніщенко О.В., завідувач відділу андрагогіки, доктор педагогічних наук, професор, яка висловила науковий інтерес щодо наявності загальнонаціональних досліджень розвитку цифрової грамотності школярів Австрії та Туреччини в умовах карантину.

Надзвичайно пізнавально брати участь в таких вебінарах, що дає можливість не тільки бути присутнім онлайн залишаючись вдома, а й отримувати безцінні практичні знання.