ПОГЛЯД НА КЕНІЮ РАЗОМ З ВОЛОТЕРОМ –МЕДИКОМ ОКСАНОЮ БОЙЧУК: КРАЄЗНАВЧІ БЕСІДИ

Поки реальні подорожі залишаються примарною забаганкою під час пандемії коронавірусу, технології дозволяють студентам географам спілкуватися з цікавими людьми з будь-яких куточків планети. Саме таку зустріч 23.11.2020  організував доц. Роман Сливка та студентка ІV курсу гр. Г-41 Наталя Король.

Студенти та викладачі кафедри географії та природознавства мали змогу брати участь у країнознавчій онлайн – зустрічі з волонтером-медиком Оксаною Бойчук, яка вже три рази була з гуманітарними місіями в Кенії та Уганді.

Волонтер-медик розповіла цікаві факти про Кенію, поділилася особистим досвідом проживання в країні, а саме погляд на цю країну зі сторони медика: народжуваність, смертність, найбільш поширені хвороби. Під час обговорення, студенти географи розмірковували над головними проблемами Африки і намагалися знайти відповіді на питання: чому після здобуття незалежності переважна більшість представників нових африканських еліт так і не спромоглася наблизитися до вирішення складних завдань національного розвитку і чи можна розраховувати на справжнє відродження континенту.

Дружня доброзичлива атмосфера спілкування із волонтером-медиком Окасаною Бойчук надихнула наших студентів на нові ідеї та реалізацію своїх планів в найближчому майбутньому. Модератор зустрічі Роман Сливка висловив слова вдячності Оксані Бойчук за цікаву і змістовну онлайн-зустріч.