УЧАСНИКИ ГУРТКА “УРБАНІСТИЧНІ СТУДІЇ” ПІЗНАЮТЬ СУЧАСНІ МОДЕЛІ РОЗВИТКУ МІСТ

Комфорт та зручність сучасних міст сьогодні є синонімами високої якості життя їх мешканців, особливо у містах зі складною поліцентричною структурою (таких як Варшава). За поліцентрічною мoделлю кілька районів можуть співіснувати і пропонувати щось особливе та відмінне для міських жителів, функціонуючи при цьому як автономне «місто у місті». Коли ці міста-райони побудовані навколо добре спланованої транспортної інфраструктури, ефективно пов’язаних громадських просторів і багатофункціональних mix-use комплексів, що поєднують роботу, житло і дозвілля, тоді вони пропонують найкращі можливості для створення сталого майбутнього для своїх жителів.

04.03.2021 р. доцент Ірина Закутинська разом із студенти кафедри географії та природознавства, а також учасниками гуртка Урбаністичні студії  взяли участь в online-лекції на тему: «Міська сталість та поліцентричність — моделі розумної щільності». Лектор доповіді Monika Konrad (Моніка Конрад) – архітекторка та містобудувальниця, очільниця муніципального управління містобудування та стратегії розвитку міста Варшава. Вона здобула професійний досвід у таких студіях, як OMA та Claus en Kaan Architecten в Нідерландах, закінчила архітектурний факультет Познанського технологічного університету та університету Еразмус у Роттердамі. Моніка є авторкою численних міських стандартів і стратегічних проєктів загальноміського масштабу, а також  багатьох міських та архітектурних проєктів.

Студенти на лекції отримали змогу ознайомитись із сучасним  тенденціями та викликами міського розвитку сьогоднішньої Варшави, ознайомитись із презентаційними матеріалами. Лекція проходила на англійській мові, яка необхідна для життя і подальшого навчання.