ПРО ЛАНДШАФТОЗНАВЧІ ДОСЛІДЖЕННЯ ВІД ПРОФЕСІОНАЛА-ПРАКТИКА

12.03.21 р., практичне заняття з ландшафтознавства для студентів провів директор Дністровського регіонального парку імені Сергія Дідича Ковтун Михайло Іванович, який входить до складу Ради стейкхолдерів галузі знань 10 Природничі науки факультету природничих наук.

Цікаво було дізнатись, що ландшафтознавчі дослідження систематично проводяться працівниками парку.  Серед напрямів діяльності установи, окрім еколого-освітньої, рекреаційної та природоохоронної, виділяються також наукові дослідження, інвентаризація природних комплексів і окремих природних об’єктів на його території; виявлення найбільш характерних для даної території природних комплексів та еталонних геосистем, а також вивчення міжсистемних зв’язків, структури і закономірностей функціонування природних комплексів, впливу на них факторів навколишнього природного середовища тощо.

Особливо зацікавили студентів можливості провести дослідження ландшафтів з інтенсивними карстовими процесами, а також долучитись до вивчення досить рідкісних геологічних утворень – травертинів, початок дослідження яких сягає у 1830р., але до цього часу вони залишаються недостатньо вивченими.

Другокурсники також дискутували про шляхи зменшення забруднення природоохоронних територій туристами та місцевими жителями.

Тепер усі з нетерпінням чекаємо можливості зустрітися з Михайлом Івановичем безпосередньо на території Дністровського регіонального парку та у польових умовах під час практичних досліджень проявити свої навички.