ЗУСТРІЧ ЗІ СТУДЕНТАМИ БАКАЛАВРАМИ ЩОДО ВСТУПУ В МАГІСТРАТУРУ 2024

Пора вступу в заклади вищої освіти починає набирати обертів. Студенти, котрі  вже пізнали навчання на бакалавраті і прагнуть продовжити здобуття вищої освіти, посилено готуються до вступу в магістратуру. Власне про вимоги для вступників у магістратуру, студентам розповіла заступниця декана з наукової, виховної та профорієнтаційної  роботи, доцент Наталія Бєлова.

«Рада вітати бакалаврів. Сьогодні я Вас запросила на зустріч, щоб пояснити цьогорічні умови вступу в магістратуру. Я розповім про те, що відбувається у цьогорічній вступній кампанії, чим вона характерна та відповім  на всі запитання, які вас цікавлять» – зауважила Наталія Бєлова.

Детальна презентація  міститься за покликанням:

Серед основних вимог цьогорічного вступу у магістратуру – обов’язкове складання Єдиного вступного іспиту (ЄВІ). Цього року ВСТУП БЕЗ ЄВІ – НЕМОЖЛИВИЙ!

Саме тому нинішні бакалаври повинні вчасно зареєструватися та успішно здати ЄВІ, тобто скласти комплексний вступний іспит, який включає іноземну мову та тест загальної навчальної компетентності.

Реєстрацію на ЄВІ здійснюють виключно заклади освіти. На Факультеті природничих наук зареєструватися можна: дистанційно, надіславши весь  пакет документів на пошту vstup_fpn@pnu.edu.ua, а також особисто, звернувшись у  208 каб. (2 поверх) або 506 каб. (5 поверх).

Крім того, на спеціальності 01 Освіта/Педагогіка вступникам потрібно скласти ЄФВВ (єдине фахове вступне випробування).

Отож, основні періоди реєстрацій на ЄВІ та ЄФВВ та важливі дати основної сесії:

7-29 травня – реєстрація, яку здійснюють у приймальній комісії закладу вищої освіти;

До 17 червня – отримання запрошення;

24 червня – 15 липня – участь у тестуванні;

До 20 липня – результати.

Додаткова сесія:

17-21 червня – додатковий період реєстрації;

До 26 липня – отримання запрошення;

31 липня – 14 серпня – участь у тестуванні;

До 20 серпня – результати.

Крім того, Наталія Бєлова розповіла про предметний тест для ЄФВВ, який необхідно обрати з переліку предметів та про вагові коефіцієнти.

Важливо також знати!!!, що заклади освіти при зарахуванні на навчання перевіряють наявність військово-облікових документів і факт перебування на військовому обліку громадян призовного віку.

Бажаємо випускникам легкого вступу в магістратуру рідного Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника!