ЗАХИСТ МАТЕРІАЛІВ ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ СТУДЕНТІВ-МАГІСТРІВ ЗА УЧАСТЮ СТЕЙКХОЛДЕРІВ

Сьогодні, 15 березня 2021 року, відбувся захист матеріалів виробничої практики студентів-магістрів спеціальності Середня освіта (географія). Практика проходила в період з 1 по 26 лютого 2021 року в закладах середньої освіти, факультетський керівник – к.г.н, доцент Бєлова Наталія Володимирівна.

В засіданні прийняли участь науково-педагогічні працівники кафедри, розробники освітньо-професійних програм, випускники, здобувачі вищої освіти та роботодавці. Серед запрошених гостей були присутні зовнішні стейкхолдери та керівники практики від освітніх установ:

  1. Сестра Єремія – директор Католицького ліцею святого Василія Великого Івано-Франківської міської ради;
  2. Малярчук Наталія Михайлівна – заступник директора з навчально-виховної роботи Старогвіздецької гімназії Коломийської районної ради;
  3. Сенчакович Галина Олександрівна – вчитель географії вищої категорії Ліцею ім. Р. Шухевича Івано-Франківської міської ради;
  4. Кошолович Ольга Михайлівна – вчитель географії Ліцею № 12 ім. І. Франка Івано-Франківської міської ради, випускник кафедри.

В ході проведення підсумків щодо організації та покращення виробничої практики освітньої програми «Середня освіта (географія)», Сестра Єремія поділилася власним досвідом практичної діяльності. Зосередила увагу на всебічному розвитку особистості студента та підготовці професіонала своєї справи. Стандарт освіти і його програмні результати відповідають сучасним тенденціям ринку праці, а також потребам роботодавців.  Висловила вдячність кафедрі географії та природознавства за можливість долучення до впровадження новітніх тенденцій в освітній процес та формування високого рівня фахівців у галузі 01 Освіта/Педагогіка.

Малярчук Наталія Михайлівна наголосила на важливості практичних аспектів професії «Вчитель географії». Належний рівень підготовки майбутнього фахівця, котрий отримує фундаментальну освіту, повинен мати сформований міждисциплінарний спосіб мислення, що допоможе йому в майбутньому вирішувати складні професійні завдання та бути затребуваним на сучасному ринку праці.

Сенчакович Галина Олександрівна наголосила на практичних вміннях і навиках з сучасними комунікаціями, вихованні патріотизму та любові до географії, рідного краю та держави в цілому.

Кошолович Ольга Михайлівна, як випускниця кафедри, висловила вдячність за тісну співпрацю з кафедрою та за талановитих і креативних випускників.

Зібрана інформація під час обговорення (відгуки, пропозиції від учасників) слугуватимуть основою для удосконалення змісту та якості підготовки здобувачів вищої освіти за освітньо-професійними програмами кафедри географії та природознавства.

Захист матеріалів практики відзначився розгорнутими звітами з презентаційним супроводом та яскравими враженнями від студентів-магістрантів.

Зустріч пройшла цікаво, плідно та стала корисною як для викладачів, так і для стейкхолдерів!