ГЕОГРАФИ У SCOPUS

Будь-який важливий етап розвитку наукової діяльності вченого пов’язаний з публікаційною активністю. Це перша публікація працівників кафедри у науковому виданні провідного міжнародного видавництва Springer Nature, який індексується міжнародною базою Scopus. Вийшла друком стаття доцентів кафедри географії та природознавства  Романа Сливка та Ірини Закутинської на тему: How do state and military borders divide the urban spaces of Donbas? Cases of Milove/Chertkovo and Zolote // Spatial Conflicts and Divisions in Post-socialist Cities / Ed. by V. Mihaylov. London: Springer International Publishing. London, 2020. DOI: 10.1007/978-3-030-61765-3 p. 111-128.

У публікації йдеться про дуже чутливі проблеми нацоінальної безпеки України, що виникли внаслідок триваючого збройного конфлікту на Донбасі. Стаття доповнює серію міжнародних досліджень, що їх проводять Сара Фреґонезе, Майкл Джентайле, Марек Собчинський та ін., які зорієнтовані на вивчення розділених військовими і політичними кордонами міст. У статті відображено негативні наслідки розділених міських просторів для їх мешканців. Руйнування міського простору, порушення комунікацій між мешканцями, погіршення екологічної ситуації в індустріальному регіоні та перспективи врегулювання є предметом дослідження статті.

Автори статті висловлюють подяку видавцю др. Валентину Михайлову (Сілезький Університет, Польща) за можливість взяти участь у цікавому проекті поряд із науковцями з КНУ ім. Т.Шевченка, Українського католицького університету (м.Львів), Центру міської історії та ЦСЄ (м.Львів),   Університету Адама Міцкевича (Познань, Польща), Університету Белграду (Сербія), Університету в Кельце (Польща), Софійського університету імені Св. Клмента Охридського (Болгарія), Університету Загреба (Хорватія).

Зі статтею можна ознайомитись за посиланням:

https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-030-61765-3_7