УЧАСТЬ СТУДЕНТІВ-ГЕОГРАФІВ У ТЕОРЕТИКО-ПРАКТИЧНОМУ СЕМІНАРІ «ОЗЕЛЕНЕННЯ В МІСТІ. ВСТУП ПО ДОГЛЯДУ ЗА ДЕРЕВАМИ»

18-19 вересня студенти кафедри географії та природознавства разом із доцентом Іриною Закутинською взяли участь у семінарі «Озеленення в місті. Вступ по догляду за деревами» в рамках курсів «Географія міст України і світу» та «Геоурбаністика». Захід був організований платформою «Тепле місто» у межах проєкту «Стратегія Івано-Франківська» за підтримки National Endowment for Democracy.
Семінар відбувся на локації простору «Петрос» в інноваційному центрі «Промприлад».
Саме Фонд Семена Обломея, який тісно співпрацює з європейською спільнотою арбористики, прагне впровадити в Україні сучасні та науково обґрунтовані підходи до озеленення міських територій.
Спікерками семінару були експертки від Фонду Семена Обломея:
🟢Олена Вакаренко, сертифікована інспекторка стану дерев, дендрологиня, громадська активістка;
🟢Любов Колосова, експертка з екології та озеленення, сертифікована інспекторка стану дерев;
🟢Анна Обломей, співзасновниця та голова правління ГО «Фонд Семена Обломея».
✅У перший день здобувачі освіти взяли участь в обговоренні про міське озеленення загалом, сучасні підходи й практики, проблематику.
✅Другого дня студенти разом з експертками «Фонду Семена Обломея» та директоркою КП «Центр розвитку міста та рекреації» Русланою Василюк досліджували зелені надбання парку Шевченка, дізналися про секрети правильної посадки, догляду й обрізки дерев.
Висловлюємо подяку спікерам та організаторам за важливу та корисну інформацію щодо міського озеленення, яка є надзвичайно цінною для фахівців, що займаються благоустроєм, урбаністикою, екологією та плануванням міської інфраструктури.
Всі учасники семінару отримали сертифікати, що засвідчує успішне засвоєння теоретичних та практичних навичок, пов’язаних з озелененням міста та доглядом за деревами.