Практика та практичні заняття в Карпатах

В системі осінньої практики, яка передбачає орієнтування за топографічними картами у незнайомій місцевості, а також практичних занять із курсу «Фізична географія Українських Карпат» студенти-географи здійснили дві мандрівки у гори.

Двохденний похід у Свіцько-Мізунські Горгани

У жовтні  студенти здійснили сходження на вершину Мунчел (1450,8 м), яка знаходиться у Свіцько-Мізунських Горганах. Стартували з Вишківського перевалу (986 м). Підкоривши вершину і ознайомившись з гірськими масивами, які відкривались з численних вирубок та галявин на маршруті, розбили табір біля полонини Багна.

На наступний день об’їхали вершини Мале і Велике Городище, які розміщені на захід від згаданого перевалу. З оглядового майданчика, який облаштований на схилі гори розглянули ланцюг хребтів та низькогір’я Вододільно-Верховинських Карпат та вершини Полонини Боржава.

Листопадове карпатське прикордоння

У листопаді студенти-географи здійснили далеку мандрівку до західного кордону України, відвідавши Надсянський РЛП та Ужанський НПП. Перша пішохідна мандрівка була здійснена до витоку річки Сян. Тут окрім самого витоку річки і особливостей ландшафту Верховинського вододільного хребта, оглянули споруди бобрів, які обжилися у верхів’ї Сяну.