ТРЕНІНГ ПРО ВАЖЛИВІСТЬ ЕКСПОРТНОГО КОНТРОЛЮ ТА РХБЯ ВИКЛИКИ

У квітні викладачі кафедри стали учасниками онлайн тренінгу з експортного контролю та РХБЯ викликів, організованого спільно Українським науково-технологічним центром (УНТЦ) та Європейською комісією для поширення знань серед інших ЗВО України за сприяння Вікторії Гури (керівника проекту «Магістерська програма Економічна безпека підприємництва»). На тренінгу представлені доповіді про управління технологіями подвійного використання: від міжнародного до індивідуального рівня (лектор – Жан Паскаль Зандерс); про загальні концепції контролю за торгівлею (лектор – Квентін Мішель).

Зустріч, яка пройшла в форматі онлайн із синхронним перекладом, об’єднала зацікавлених осіб із України  та із закордону та дозволила розглянути важливі питання обговорення закономірностей передачі технологій, що стосуються РХБЯ, ризиків передачі, а також контролем над поширенням зброї масового ураження.

Доповіді включали також огляд досвіду магістерського курсу з передачі технологій подвійного використання, пов’язаних з РХБЯ, в Україні та Молдові при акценті уваги на питаннях, які слід враховувати при створенні нової програми, які сфери слід охопити (зміст та методологія).

Вдячні організаторам, доповідачам та слухачам тренінгу, за цікаву інформацію та дискусію, а також доктору географічних наук, професору Одеського національного університету імені І.І. Мечникова за можливість долучитись до даного Тренінгу.

Сертифікат Атаманюк Ярослава

Сертифікат Бєлова Наталія

Сертифікат Закутинська Ірина

Сертифікат Сливка Роман

Сертифікат Фоменко Наталія

Сертифікат Червінський Андрій