У СПІВПРАЦІ ІЗ ПРИВАТНОЮ ГІМНАЗІЄЮ «КРИЛА»

У рамках започаткованих у приватній гімназії «Крила» серії інтегрованих уроків 30 квітня завідувачем кафедри Ярославою Дмитрівною Атаманюк і вчителем – методистом Іриною Михайлівною Малаховою проведено інтегрований урок із історії та природознавства. На даному уроці узагальнено знання учнів із досить складних тем історії «Голодомор» та «Друга світова війна» із темою з природознавства «Земля – середовище для життя організмів». Учні змогли більш глибоко  оцінити трагічні події, що відбувалися на українській Землі з точки зору їх зв’язку із природним середовищем. Урок дав можливість прослідкувати взаємозв’язок суспільства та природи, зрозуміти що будь-яка подія у житті людства накладає свій відбиток на екосистему.  Учні роздумували над тематичними малюнками та робили власні висновки, пояснювали особливий інтерес окупантів до чорноземів України, виокремлювали природні явища, які можуть спричинити голод у країні та вказували наслідки для природи війн, що точаться на Землі.

Із захопленням учні працювали з авторськими лепбуками, де не тільки виконувати готові завдання, а й доповнювати їх самостійно,  успішно справляючись із нелегкими завданнями. Також на гімназистів чекали кросворд та гра «склади слово».

Даний інтегрований урок дав можливість учням зрозуміти важливість отриманих знань при адаптації до сучасних реалій, а також показав чудові результати співпраці між науковцями, вчителями та гімназистами.