Захист звітів з виробничої практики студентів-магістрів ОП «Середня освіта (Географія)»

Після виходу на навчання студентів-магістрів на кафедрі географії та природознавства відбулися захисти звітів по пройденій виробничій практиці.

Проходження практики було передбачено в ЗЗСО міста Івано-Франківська та в межах області за місцем потенційного працевлаштування для того, щоб максимально зануритися в майбутню професію, випробувати себе в справі та попрацювати з вчителями пліч-о-пліч, а також зібрати достатньо матеріалу для майбутнього успішного захисту і отримання кваліфікації магістра.

Захисти приймали викладачі кафедри географії та природознавства – завідувачка кафедри, доц. Атаманюк Я.Д., проф. Червінська І.Б. та доц. Бєлова Н.В. За бажанням до захистів також могли долучатися представники стейкхолдерів, де здобувачі проходили практику, щоб охарактеризувати роботу практикантів.

Комісія відмітила, що всі студенти підготували дуже цікаві презентації та звіти. Магістри у ході практики ознайомилися з організацією навчального процесу в школах, зі структурою роботи навчального закладу, науково-методичним та технічним забезпеченням процесу навчання, зі специфікою проведення методичних засідань, з організацією та плануванням роботи вчителя. Практиканти вивчили специфіку підготовки та проведення занять різних типів з географічних дисциплін. Також студенти ознайомилися з передовим професійним досвідом окремих учителів та методичних об’єднань ЗЗСО в умовах становлення НУШ.

Всі документи студентами були оформлені згідно вимог університету, тому комісія прийшла до висновку, що захисти звітів пройшли успішно.