ФОТОВИСТАВКА СВІТЛИН СЕРГІЯ ГЛОТОВА «КОЛЬОРИ БІЛОГО КОНТИНЕНТУ»

10.09.2024 на кафедрі географії та природознавства факультету природничих наук відбулося відкриття фотовиставки відомого українського вченого, полярника, старшого наукового співробітника Державного природничого музею НАН України Сергія Глотова. Вчений провів 2 полярних сезони на українській антарктичній станції імені Володимира Вернадського. Сергій Глотов не тільки виконував дослідницькі завдання в Антарктиді, але здійснював фотозйомку полярних ландшафтів, місцевих фауни та флори. Він надав люб’язну згоду продемонструвати його фото у форматі виставки на кафедрі географії та природознавства за адресою вул. Галицька 201.
Кураторами виставки стали доц. Роман Сливка (Roman Slyvka)та магістрантка 1-го курсу спеціальності Середня освіта (Географія) Руслана Гуменюк (Руслана Гуменюк). Модератором заходу була доц. Ірина Закутинська (Ірина Закутинська), з привітальним словом до гостей виступила завідувачка кафедри доц. Ярослава Атаманаюк (Ярослава Атаманюк). На відкриття виставки завітала представницька делегація педагогів та учнів з партнерського ліцецю № 23 імені Романа Гурика на чолі із директором Миколою Василиком. З міста Надвірна прибули учні місцевого ліцею № 3 на чолі із випускницею кафедри вчителькою географії Свтіланою Калиняк (Світлана Калиняк).
Під час фотовиставки студенти кафедри Тетяна Зорій (Таня Зорій) та Богдан Макогнюк провели презентацію української антарктичної програми та захопливу екскурсію експозицією. Учні ліцеїв із цікавістю ознайомилися із освітнім середовищем кафедри географії та природознавства факультету природничих наук. Під час заходу відбувся благодійний збір донатів на потреби ЗСУ. Виставка триватиме до кінця травня. Запрошуємо всіх охочих!