СТАРОСТА СЕЛА ВОВЧИНЕЦЬ НА ЗУСТРІЧІ ІЗ ГЕОГРАФАМИ РОЗПОВІВ ПРО ПРОСТОРОВІ ПРОЯВИ РОЗВИТКУ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ АГЛОМЕРАЦІЇ

9 травня, у День Європи географи зустрілися із старостою Вовчинецького старостинського округу п. Михайлом Назаром в місцевому клубі. Організована доцентами Іриною Закутинською та Роман Сливкою подія мала на меті знайомство студентів ІІ і ІІІ курсів із особливостями соціально-економічного розвитку приміського села і закріплення здобутих на заняттях теоретичних знань в сфері організації простору населених пунктів Передкарпаття. Пан Михайло ознайомив слухачів із успіхами і викликами, з якими зустрілася громада села до і після адміністративної реформи. Спілкування між управлінцем-практиком і студентами дозволило розширити знання здобувачів освіти в сфері залучення інвестицій, організації транспорту, освіти, медицини і культури, розширення житлової забудови, охорони природи і рекреації на рівні конкретного населеного пункту. Захід дав поживу для роздумів про майбутнє міських агломерацій і дозволив наповнити реальним змістом поняття децентралізація, урбанізація, субурбанізація та рурбанізація. Географи мали змогу переконатися у потребі збалансованого розвитку відносин між містами і селами, що буде запорукою сталого розвитку агломерації Івано-Франківська в найближчі роки.
Кафедра географії та природознавства висловлює подяку п. Михайлу Назару за здобуті знання. 9 травня завершилося святковим пікніком у рекреаційній зоні Вовчинецького пагорба.