ГЕОГРАФИ-СУСПІЛЬНИКИ ОБ’ЄДНУЮТЬСЯ

18 березня відбувся перший Всеукраїнський семінар з суспільної географії «Сучасні глобальні виклики перед суспільною географією: проблеми та перспективи». У семінарі взяли участь понад 80 географів-суспільників із 20 регіонів України, що підтвердило значну зацікавленість у розвитку української суспільної географії, а також потребу у взаємній комунікації науковців. Учасники дискутували про сучасний стан та актуальні проблеми суспільної географії в Україні, потребу в нових методах та підходах при суспільних дослідженнях  тощо.

Усі учасники семінару підтримали ідею  створення ініціативної групи для узагальнення пропозицій, вироблення стратегії щодо систематичного проведення Всеукраїнських семінарів з суспільної географії та започаткування Асоціації географів-суспільників України.

Під час семінару було зазначено, що створення Асоціації географів-суспільників України є важливим кроком на шляху забезпечення дієвої платформи для комунікації, вчасного, спільного та ефективного  реагування на виклики сьогодення, інтеграції до європейської та світової географічної спільноти. До складу ініціативної групи запропоновано кандидатуру доцента кафедри географії та природознавства Романа Радославовича Сливку.

Висловлюємо подяку голові оргкомітету семінару – д. геогр. н., проф. Л.М. Нємец – завідувачці кафедри соціально економічної географії і регіонознавства Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна та заступнику голови – д. геогр. н., проф. К.В. Мезенцеву – завідувачу кафедри економічної та соціальної географії Київського національного університету імені Тараса Шевченка за чудову та своєчасну ідею.

Бажаючі долучитися до роботи ініціативної групи можуть подавати пропозиції на електронну адресу: mezentsev@knu.ua

А долучитися  до новоствореної Асоціації  інші зацікавлені географи можуть шляхом заповнення Google-форми за посиланням: https://forms.gle/quuEgsvjNpcFQPkS8