ВІД ВАРШАВИ ДО РЕЮНЬЙОНУ: ПРОФЕСІЙНИЙ ДОСВІД НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ

20.03.2021 р. у рамках дискусійного клубу «Географічні колаборації» відбулася онлайн-зустріч з випускником кафедри географії та природознавства Олегом Скриником. Тема дискусії: «ВІД ВАРШАВИ ДО РЕЮНЬЙОНУ: ПРОФЕСІЙНИЙ ДОСВІД НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ». Удискусії взяли участь студенти та викладачі кафедри Роман Сливка, Йосип Гілецький, Ірина Закутинська.

Під час свого навчання в ПНУ Олег вдало скористався можливостями академічного обміну, що сприяло його подальшій науковій кар’єрі. Олег в даний момент є докторантом факультету географії і регіональних досліджень Варшавського університету, а також паралельно навчається на магістерській програмі Ланкастерського університету. Наш випускник розповів про нові методи дослідження укліматології, з якими він ознайомився в польських і французьких наукових установах. Зараз він працює над дисертацією на тему «Вплив Карпат на клімат і екосистеми оточуючих територій». Олег розповів про головні результати своїх досліджень, зокрема на Чорногірському хребтіУкраїнських Карпат. Цікавим аспектом досліджень Олега в рамках магістерської програми Ланкастерського університету є дослідження сприйняття європейцями кліматичних змін. У нього вийшла серія особистих статей, а також у співавторстві, які присвячені проблемі метеоспостережень і кліматичних змін.   Під час зустрічі особливий інтерес наших студентів викликала розповідь Олега Скриника про однорічне стажування в Університеті Реюньйону (територія Франції в Індійському океані) в рамках програми академічних обмінів Еразмус. Відбулося обговорення перспектив очікуваного відкриттянаукового центру ПНУ “Обсерваторія” БІЛИЙ СЛОН https://observatorium.pnu.edu.ua/. Маємо надію, що Олег буде у подальшому ділитися здобутим досвідом прикладних досліджень клімату із студентами кафедри в рамках цього проекту.

Для кафедри такі зустрічі із випускниками важливі з огляду на те, що саме на їх платформі можна обговорити та з’ясувати актуальні напрями навчання і наукових досліджень, довідатися про цікаві програми міжнародних академічних обмінів. Як результат, студентам легше зорієнтуватися при виборі індивідуальної освітньої траєкторії в межах освітніх програм кафедри «Географія», Середня освіта «Географія» та Науки про Землю. Від імені викладачів і студентів кафедри дякуємо Олегу Скринику за цікавий виступ і участь в обговоренні!