СУЧАСНА ДЕМОГРАФІЧНА СИТУАЦІЯ В УКРАЇНІ

В рамках міжуніверситетського лекторію, який проводив Тернопільський національний педагогічний університет ім.Володимира Гнатюка спільно з університетами-партнерами Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника та  Дрогобицьким державним педагогічним університетом імені Івана Франка, студенти групи СОГ-31 разом із доц. Іриною Закутинською, доц. Романом Сливкою взяли участь у  відкритій лекції на тему: «Сучасна демографічна ситуація в Україні», яку проводила  доктор географічних наук, професор Леся Богданівна Заставецька.

Серед учасників – студенти та викладачі Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім. С.Дем’янчука (м.Рівне), Львівського національного університету ім. І. Франка, Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника (м. Івано-Франківськ), Харківського національного університету ім. І. Каразіна, Херсонського державного університету, Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка.

Як зазначила Леся Богаднівна найбільша цінність України – це її люди, населення. Тому про одну із найважливіших тем географії населення  демогеографічну ситуацію в нашій країні ми обговорювали. Також слухачі лекції мали змогу проаналізувати  як змінювались демографічні показники в Україні з 1991 до 2022 року? скільки населення проживає зараз в Україні? міграційна активність населення, форми обліку населення, фактори демографічної ситуації – ці та інші важливі питання були охоплені під час лекції.

На завершення лекторка додала, що навчати і виховувати у час війни – наша з вами особлива місія і наш внесок у справу перемоги та відродження України!

Дякуємо Лесі Богданівні Заставецькій за змістовну лекцію!!!