ДОЦЕНТ КАФЕДРИ НАТАЛІЯ БЄЛОВА ВИСТУПИЛА НА НАУКОВІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ ІНСТИТУТУ ГЕОГРАФІЇ НАН УКРАЇНИ В РАМКАХ “GEONIGHT-2021”.

9 квітня 2021 року відбулася науково-практична відео-конференція на тему: «Стратегування та планування регіонального розвитку  в Україні в контексті досягнення цілей 2030-Україна», організатором якої виступили Інститут географії НАН України та Національний комітет географів України.

Метою конференції є підтримка в Україні глобальної ініціативи Міжнародного географічного союзу «GeoNight», започаткованої у 2017 Національними комітетом географів Франції.

З вітального слова конференцію розпочав академік НАН України Л.Г. Руденко.

У 2021 р. Конференція присвячена можливостям географії щодо забезпечення розвитку регіонів України в умовах імплементації світоглядної Парадигми розвитку Суспільства в ХХІ столітті та Цілей сталого розвитку – 2030.

Основу програми конференції склали ключові доповіді та їх подальше обговорення спікерами, модераторами, експертами, зокрема:

  • Європейська політика просторового розвитку та актуалізація Генеральної схеми планування території України (д.г.н. С.А. Лісовський, д.г.н. Є.О. Маруняк, проф. Ю.М. Палєха);
  • Ландшафтно-екологічне районування України як інструмент прогнозування, оцінювання та прийняття рішень в умовах кліматичних змін (д.г.н., проф. М.Д. Гродзинський);
  • Атлас «Населення України та його природна і культурна спадщина» (акад. НАН України Л.Г. Руденко, с.н.с. А.І. Бочковська, к.г.н. К.А. Поливач, к.т.н. В.С. Чабанюк та ін.) та інші.

З пленарною доповіддю на конференції виступила доцент кафедри географії та природознавства Бєлова Наталія Володимирівна на тему:  «Агроландшафтне районування Передкарпаття в контексті сталого розвитку регіону».

Участь в конференції взяли понад 50 науковців з усіх куточків України. До програми заходу також долучилися стейкхолдери, зокрема представники міністерств, регіонів, громад та громадських організацій.

Фінальна дискусія та рішення про тематику наступної «GeoNight» тривала до 22:30 год. вечора, що свідчить про глибоку зацікавленість до географічної науки та бажання об’єднуватися в колі однодумців. Чимало часу приділено неформальному спілкуванню учасників конференції, де кожен мав змогу висловити своє бачення щодо організації наступних заходів.

Усі матеріали конференції будуть опубліковані у збірнику статтей 2021!