ДРУЖНЯ КОМПАНІЯ СТУДЕНТІВ-ГЕОГРАФІВ ДАЛІ ПОДОРОЖУЄ УКРАЇНОЮ

Одного чудового суботнього дня, 12 червня 2021 року, ми здійснили подорож Середньовіччям, завітавши у мальовниче Закарпаття!

Організаторами екскурсії виступили викладачі факультету природничих наук – Бєлова Наталія Володимирівна та Микитин Тетяна Василівна.

 Наша 20-годинна екскурсія насиченої програми дозволила:

  • помандрувати історичними стежками у далеке минуле палацу графів Шенборнів.

Вже від вигляду величної будівлі ми затамовуємо подих, яка ж тут архітектура! Цікаве це місце тим, що кількість вікон становить 365 – за кількістю днів року. Ще одне віконце замуроване на випадок високосного року. Димоходів у палаці – 52, стільки ж, скільки у році тижнів. Входів 12 – за числом місяців, а кути замку прикрашають 4 вежі, що відповідають чотирьом порам року. Славиться цей замок і кількістю фільмів, які були зняті саме тут!

  • торкнутись потужних та величних мурів замку Паланок, почути захоплюючі історії та легенди його життя.

Блукаючи сходами, потаємними кімнатами та експозиціями Мукачівського замку, ми з подивом виявили, що кожен камінь велетенської споруди дихає історією, за кожною замковою брамою – власна драма, за кожним поворотом – купа легенд. Цікаво, що замок розділений на цілих три рівня – Верхній, Середній і Нижній, де перший – найдавніший з усіх частин, а останній – «наймолодший»!

  • відчути атмосферу загадкових місцин Ужгородського замку.

Ужгородський замок гордовито здіймається над історичним центром міста. Цей замок приховує безліч таємниць. Підземні ходи з’єднують його з іншими закарпатськими палацами. Місцевий гід, пані Оксана розповіла нам історію про привида, а саме, вночі замком блукає Біла Діва – сумний привид шляхтянки. Зараз у приміщенні цього замку відкрито краєзнавчий музей, в якому знаходяться археологічні експозиції та зібрані певні відомості про географію, тваринний та рослинний світи Закарпатської області.

  • помилуватися краєвидами Ужгорода.

Ужгород – це неймовірне поєднання минулого та майбутнього! Місто, в якому відпочиваєш і тілом, і душею. Це найменший обласний центр України, який був заснований ще у ХІ ст. Історія міста багата та різноманітна, краса його вражає до самої глибини серця. Ужгород – куточок цивілізації на межі з дикими Карпатами, місто, яке вразило нас тишею та спокоєм з одного боку, а з іншого – своєю колоритністю, веселими та ввічливими людьми. Його особливість у тому, що навіть вечором вихідного дня, там не так і багато людей в закладах та на вулиці!

Що ж, про цю поїздку можна говорити і говорити, бо кожна наша мандрівка зі студентами – це подорож у світ цікавого, загадкового, захоплюючого та прекрасного, а ще можливість дружнього спілкування,  позитиву та чудового настрою!