ГЕОГРАФИ ДОЛУЧИЛИСЯ ДО СВЯТКУВАНЬ З НАГОДИ ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ НА ПОПІ ІВАНІ

Студенти ІІ і ІІІ курсу під керівництвом доцента Бєлової Наталії Володимирівни, в супроводі ректорату Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, викладачів і студентів Факультету природничих наук, представників Головного управління ДСНС в Івано-Франківській області здійснили сходження до Міжнародного наукового центру «Обсерваторія» на горі Піп Іван (2028 м над р.м.).

З нагоди 30-ліття Незалежності України у рамках проєкту «Театральні попівання на обсерваторії» актори Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка зіграли виставу «Енеїда» на вершині гори Піп Іван, що є продовженням тісної співпраці університету та театру.

За словами директора театру Ростислава Держипільського, «Енеїда» в репертуарі івано-франківських театралів з’явилася після трагічних подій Революції Гідності 2013-2014 років, коли з’явилися перші смерті й перші новітні герої в історії України. Було дуже важко підбирати репертуар, адже ставити комедії було недоречно, а трагедії не хотілося, бо й так все було дуже трагічно. Тоді керівник театру і звернув увагу на «Енеїду». Неперевершене дійство у виконанні акторів – переважно випускників та студентів Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету, було насичено народною музикою та улюбленими піснями.

За ініціативи ректора Прикарпатського університету Ігора Цепенди, вистава «Енеїда» на вершині гори Піп Іван є важливим проєктом для Прикарпатського університету, оскільки це новий артмайданчик на третій найвищій вершині Українських Карпат, а сама вистава до тридцятого ювілею української Незалежності дуже символічна. Такий соціально-культурний захід також покликаний привернути увагу до екологічних проблем Карпатського національного парку, які стосуються не тільки нашого регіону, але й України загалом.

Спецпроєкт «Театральні попівання на обсерваторії» було створено у рамках проєкту PIMReC “Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру”, який реалізовується за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020.

З більш детальною інформацією можна ознайомитися на сайті Обсерваторії: https://observatorium.pnu.edu.ua/

Географи радо прийняли виклик мандрівки мальовничими стежками Карпат, щоб насолодитися краєвидами, природою, спілкуванням одне з одним, а про незабутні враження говорять наші яскраві світлини!