СТУДЕНТКИ-ГЕОГРАФИ ПІДГОТУВАЛИ І УСПІШНО ПРОВЕЛИ ОНЛАЙН-УРОК ДЛЯ ДІТЕЙ УКРАЇНСЬКОЇ ГРОМАДИ В ОБ’ЄДНАНИХ АРАБСЬКИХ ЕМІРАТАХ

У рамках реалізації програми заходів дискусійного клубу «Географічні колаборації» 29.10.2021 р. студентки четвертого курсу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, що навчаються на освітній програмі «Середня освіта. Географія»  підготували і провели онлайн-урок з географії на тему: «Івано-Франківськ – найкомфортніше місто України» для дітей української громади в українській школі «Софія» міста Дубаї, що в Об’єднаних Арабських Еміратах. Захід відбувся за сприяння випускниці Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Інни Мелешко, яка закінчила  кафедру географії та природознавства у 2007 р. та переїхала на постійне місце проживання до ОАЕ. У цій країні вона успішно працює вчителем-волонтером у школі «Софія». Мета проведеного уроку полягала у тому, щоб познайомити юних представників української діаспори із креативним і динамічним Івано-Франківськом. Комплексний дистанційний урок включав презентацію, знятий студентками відеоролик із визначних місць, завдання для самостійної роботи. Напередодні уроку доцент Ірина Закутинська та  студентки Ангеліна Письменна, Христина Паньків, Тетяна Федоришин зняли і змонтували відео із представленням кращих десяти локацій Івано-Франківська. Урок на блискучому рівні провела студентка ІV курсу Ангеліна Письменна. Під час підготовки до уроку, вона врахувала методичні рекомендації гаранта спеціальності «Середня освіта. Географія» доц. Йосипа Гілецького та гаранта спеціальності «Географія» доц. Романа Сливки.

Дана зустріч надихнула наших студенток і учнів школи «Софія» бути креативними, сильними, любити Україну і  свою Альма Матер!

Викладачі і студенти кафедри географії та природознавства вдячні за можливість здобуття неоціненного досвіду проведення транскордонного освітнього заходу випускниці нашої кафедри Інні Мелешко, директору школи «Софія» в ОАЕ Наталії Середюк та заступнику директора по навчально-методичній роботі Тетяні Співаковській.