ЗУСТРІЧ ГЕОГРАФІВ З ОСВІТНІМ ЦЕНТРОМ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

23 листопада 2021 р. відбулося “Онлайн-заняття з основ парламентаризму від Освітнього центру Верховної Ради України” для студентів-географів.

Онлайн-заняття з парламентаризму – це інтерактивне заняття, яке має на меті сприяти становленню громадянської самосвідомості та формуванню правової і політичної культури студентів.

Для географів такі заняття сприятимуть розвитку «soft skills», які реалізуються у всіх сферах діяльності і стають сьогодні надзвичайно популярними, адже спрямовані на розширення особистісних та професійних компетенцій таких як креативність, інтелектуальний розвиток, критичне мислення, комунікабельність, уміння працювати в команді.

Від тренерки Дар’ї Ігнатенко студенти дізналася більше про діяльність Верховної Ради України, розібралася в особливостях організації і функціонування органів державної влади та перевірила свої знання з теми в інтерактивній формі за допомогою сервісу Kahoot.

За рейтингом відповідей лідерами стали студенти спеціальності 014 Середня освіта (Географія): Павло Лип’як (магістр ІІ р.н.) та Богдан Макогнюк (студент ІІ курсу), які виявилися найактивнішими.

Загалом, за два роки існування Освітнього центру учасниками просвітницьких заходів стали понад 57 тисяч людей з різних куточків України, з них 47 тисяч – онлайн, до роботи з дітьми та молоддю постійно долучалися народні депутати, а в рамках Комплексної реформи парламентської просвіти ЄС-ПРООН започатковано нові формати роботи центру.