АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ: ПРОБЛЕМИ РЕАЛІЗАЦІЇ ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

28 жовтня 2022 р. викладачі та студенти кафедри географії та природознавства взяли участь в онлайн-заході у рамках Університетської школи академічної доброчесності. Про базові поняття й вимоги щодо академічної доброчесності в закладах вищої освіти розповів професор Олег Жерноклеєв, голова Комісії з питань етики та академічної доброчесності Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Спікерами заходу виступили:

Анна Чудак – менеджер з розвитку Plagiat.pl в Україні: «Технічні можливості StrikePlagiarism.com при перевірці робіт на плагіат: індивідуальна перевірка користувачів, інтерпретація звіту подібності та фідбек система між студентом та викладачем».

Роман Дзумедзей – директор Наукової бібліотеки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, кандидат фізико-математичних наук: «Курсова – Бакалаврська – Магістерська – Дисертація: плагіат, самоплагіат чи оригінальність?»

Захід спрямований на популяризацію академічної доброчесності та орієнтований на здобувачів освіти ОР «бакалавр» і «магістр», а також усіх охочих більше дізнатися про засади й принципи академічної доброчесності. Зокрема,  присутніх ознайомлено з поняттям «академічної доброчесності», нормативним середовищем, Кодексом честі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, завданнями, принципами, нормами, видами та наслідками порушення академічної доброчесності та відповідальністю за це.

На завершення хочемо відзначити, що академічна доброчесність захищає академічну репутацію закладів освіти та  усіх учасників навчального процесу!!!