ПАРК ІСТОРІЇ ЗЕМЛІ

Студенти-географи третього курсу з академнаставницею Бєловою Наталією Володимирівною здійснили екскурсійний тур у перший в Україні інтерактивний парк-музей, де можна ознайомитися з історією нашої планети. Це Парк історії Землі на Прикарпатті, що розташовується у мальовничому селі Жураки.

Загалом в Парку відтворили понад десяток прадавніх тварин. Тут є велетень саркозух, привітний броненосець, еласмотеріум, кетцалькоатль, діпротодон, олень-мегалоцерос, нелітаючі птахи-велетні та інші. Усі скульптури виготовлені в натуральну величину, кожен звір має ім’я й свою історію розвитку.

Всю історію нашої планети показано у чудернацькій купольній споруді, яку варто відвідати після знайомства з скульптурними доісторичними жителями парку. Тут на малюнках, макетах й інтерактивному обладнанні ми побачили всю історію Землі, її зв’язок з сонячною системою і всесвітом загалом.

Окрім скульптурних доісторичних, у Парку історії Землі є справжні живі птахи і звірі. Це лев Луна, що мешкає у просторому відкритому вольєрі, а також страуси з дитинчатами, які живуть поруч на фермі.

Парк історії Землі – це не тільки захоплива мандрівка у минуле нашої планети, тут можна зазирнути і в її прийдешнє. Воно відкривається у порталі майбутнього, де оживають роботи, тут наразі мешкають п’ять роботів-трансформерів.

Загалом, Парк Історії Землі – це місце захоплюючих пригод та веселих розваг як для дорослих, так і для дітей! Рекомендуємо його відвідати, адже це змістовний відпочинок для друзів і родини!