МАГІСТРАНТКА ТЕТЯНА ФЕДОРИШИН – УЧАСНИЦЯ МІЖНАРОДНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ «SPACE EXPEDITION. THE HUMAN FACTOR IN THE SETTLEMENT OF THE МOON ” ТА “WORKSHOP MISSION OPERATIONS»

Повернувшись із міжнародної конференції «SPACE EXPEDITION. The human factor in the settlement of the Мoon ” та “Workshop Mission Operations», які відбувалися з 9 по 13 листопада 2023 року у селі Жепеннік-Біскупі у Польщі, магістрантка освітньої програми «Середня освіта (географія)» поділилась своїми враженнями від поїздки.

Делегація Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника складалася із 9 осіб, серед яких були представники не тільки факультету природничих наук, а також математики та інформатики і фізико-технічного факультету.

Тетяна підкреслила високий рівень конференції, у якій окрім науковців, що проводять дослідження у галузі вивчення космосу, взяли участь також власники астрономічної обсерваторії королеви Ядвіги.

Магістрантка із захопленням розповідала про важке та цікаве завдання разом зі своєю командою спланувати 180-денну місію на Місяць. Не дивлячись на нову тематику дослідження, результат вразив науковців і представлена на підсумковій частині воркшопу робота виборола перше місце.

Крім того, Тетяна мала можливість не тільки ознайомитися із умовами перебування, а й відчути себе справжніми космонавтами у Habitat – спеціальному житловому модулі, який відвідали учасники конференції. Одночасно працювали дві команди, одна з яких спостерігала за Habitat та виконувала ролі МСС (Mission control center). Після обміну ролями, Тетяні довелося відчути себе у ролі психолога у Mission control center, оскільки, відповідно до завдання, відслідковувала зміни психологічного стану команди, яка в той час перебувала в Habitat.

Радіємо науковим здобуткам та бажаємо успіхів нашим студентам!