ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА ГЕОГРАФІВ-МАГІСТРІВ В УПРАВЛІННІ ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОДА

У період з 1 по 26 лютого 2021 року студенти-магістри спеціальності 106 Географія проходять виробничу практику в Управлінні екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА. За період практики вивчають роботу відділу економіки природоохоронної діяльності та екологічного моніторингу під керівництвом завідувача відділу – Кульби Петра Михайловича та факультетського керівника практики – Бєлової Наталії Володимирівни.
Студенти ознайомилися з роботою лабораторії моніторингу вод Західного регіону Дністровського басейнового управління водних ресурсів та її сучасних приладів, на яких проводяться аналізи проб води за пріоритетними забруднюючими речовинами, визначаються хімічні та фізико-хімічні показники для масивів поверхневих вод, що є характерними для басейну річки Дністер внаслідок антропогенного навантаження. Також їх зацікавила методика проведення досліджень стану та якості води Івано-Франківської області та Західного регіону України в цілому.
Напрацювання під час проходження практики можуть бути використані студентами в ході написання магістерських робіт, оформлятимуться у звітах та будуть оприлюднені під час захисту.