ГЕОГРАФ У КАНАДІ: СПОСІБ ЖИТТЯ, КАР‘ЄРА, ДОСВІД

На кафедрі географії та природознавства постійно проводяться online-зустрічі з нашими випускниками у форматі дискусійної платформи«Географічні колаборації» та чергового засідання наукового гуртка «Україна і світ». Цього разу гарант спеціальності 106 Географія Роман Сливка, запросив до online-участі Тетяну Красілич, яка зараз проживає в Саскачевані — степовій провінціїЗахідної Канади. Тема online-зустрічі: «Географ у Канаді: спосіб життя, кар‘єра, досвід». Активними учасниками цієї зустрічі були студенти спеціальності Географія та всі бажаючі. Тетяна поділилася своєю життєвою історією. Будучи студентом-географом у 2013 р. потрапила на стажування в Університет Реджайни. Це науково-дослідницький університет, розташований у центрі міста Реджайна, Канада. На практиці Тетяна освоювала нові наукові методики, вивчала зміну клімату по деревних кільцях. Деревні кільця допомагають визначити зміни температур і опадів в минулому. Знаючи зміни клімату в минулому, можна передбачити зміни клімату в майбутньому, зазначила Тетяна. У 2015 р. наша випускниця вступила у магістратуру на спеціальність «Географія» Університету Реджайни. Також, Тетяна розповіла нашим студентам, що вивчала теплі (El-Ninj) і холодні фази (La-Nina) Тихого океану, що впливають на клімат західної Канади.

На завершення дуже пізнавальною була розповідь про буденне, побутове життя в Канаді, пошук житла та інші особливості навчання та роботи закордоном.

Наша випускниця побажала нашим географам:

-досконало вивчати географію;

-оволодіти іноземною мовою, бажано англійською;

-знати мову програмування.

Слід відзначити неабияку активність і зацікавленість студентів, що знайшли своє втілення у численних влучних запитаннях щодо наукової діяльності.  Студенти отримали додаткове джерелонатхнення для продуктивного навчання та опанування професії географа в контекстірегіональних потреб та нових освітніх реалій.

Доцент Ірина Закутинська, яка була модератором зустрічі, щиро подякувала Тетяні Красілич, якавідгукнулася на наше запрошення, подала гарний приклад для наслідування, поділилася своїм досвідом.