ГЕОГРАФІЧНИМИ СТЕЖКАМИ ПО КОЛІЗІЯХ ДОЛІ ВАСИЛЯ СТЕФАНИКА

В рамках дискусійного клубу Географічні колаборації 02.06.2021 р. відбулася онлайн-трансляція прямого включення з Києва (Маріїнський парк), де знаходиться виставка «СтефаникOnline». Випускниця нашої кафедри Іванна Юрчук провела цікаву екскурсію на тему: «ГЕОГРАФІЧНИМИ СТЕЖКАМИ ПО КОЛІЗІЯХ ДОЛІ ВАСИЛЯ СТЕФАНИКА», яка була присвячена 150 річчю з дня народження Василя Стефаника.

Свою розмову Іванна почала з того, що важливим стартапом в її житті було навчання на кафедрі географії та природознавства. Саме тут майбутня стефаникознавиця акумулювала для себе багато знань, досвіду та практичних навичок.  Працювала науковим працівником в музеї Василя Стефаника та проводила екскурсії, згодом стала директором музею. Зараз наша випускниця навчається в аспірантурі ПНУ ім. Василя Стефаника на кафедрі української літератури. Упорядкувала та видала твори Василя Стефаника в 2019 році. Унікальне видання та надзвичайно цінне, за що була нагороджена літературно- мистецькою премією імені Марка Черемшини. Іванна є співупорядником репринтних видань творів Василя Стефаника разом з професором Романом Піхманцем. Зараз працює над наступною книгою.

Цікавою за змістом та надзвичайно динамічною нам запам’ятається розмова з Іванною, яка відбувалася в прямому ефірі з м. Києва, де знаходиться виставка СтефаникOnline. До слова, Іванна є науковим консультантом даного проекту. Вона влучно зазначила, що всім студентам ПНУ ім. В. Стефаника пасує знати біографію патрона їхнього університету, незважаючи на якому факультеті навчаєшся. Нам було цікаво слухати, адже розповідь про Стефаника була настільки живою та емоційно багатою, відчувалося, що Іванна справді тим живе і захоплюється. Вагому роль зіграла форма подачі та харизма розповіді.

«Життя надзвичайно багатогранне і шлях до вершини завжди не простий, нам географам це добре відомо. Тому самоосвіта, бажання вдосконалюватися – це основні орієнтири сьогодення», зауважила наша випускниця Іванна. Поділилася ще тим, що має багато проектів, творчих задумів та ідей і намагається все поєднувати, адже має сім’ю та двох дітей.

«Найліпше з мойого серця» (слова Василя Стефаника) неповторно, душевно та щиро звучало з вуст стефаникознавиці Іванни Юрчук.

Щиро дякуємо Іванні Юрчук за цікаву екскурсію, ваша енергетика та любов передавалася нам в кожному слові. Колектив кафедри географії та природознавства, студенти бажають вам процвітання та успіхів.