Наталія Бєлова взяла участь у роботі форуму GeoNight Інституту географії НАН України

Вже третій рік поспіль доцентка кафедри Наталія Бєлова бере участь у науковому форумі GeoNight, який організовує Інститут географії НАН України.

Цьогоріч представляла пленарну доповідь високоповажній науковій спільноті географів з усієї України на тему: “Геостратегічні вектори просторового планування території (на прикладі Івано-Франківської міської територіальної громади)”.

У рамках проведення заходу були представлені дві доповіді ключових спікерів:

  1. Візія функціональності в оновленій Генеральній схеми планування території України (проф. Ю.М. Палеха)
  2. Метрополісні регіони України як базові поліфункціональні компоненти її планувальної структури (проф. Г.П. Підгрушний).

Метою проведення заходу є перегляд, з точки зору географії, підходів до визначення та використання функціональних територій України в контексті війни з росією та зміною геостратегічних векторів. В подальшому така експертна платформа має стати корисною для оновлення документів просторового планування.

Варто відзначити, що тематика та представлені результати досліджень Наталії Бєлової викликали зацікавленість, жваву дискусію та схвальні відгуки д.г.н, проф. Ю.М. Палехи, д.г.н., проф. Г.П. Підгрушного, д.г.н, проф. С.А. Лісовського, к.г.н., наук. спів. С.А. Покляцького  в цілях подальших досліджень.

За словами експертів, місцеві природні умови, географічне розташування та доступність до різноманітних екосистем роблять Івано-Франківськ ідеальним майданчиком для проведення високоякісних наукових досліджень з географії.

Багатогодинні дискусії, цікаві думки, конструктивні напрацювання, безліч задумів та ідей на найближчу перспективу, таким був день 12 квітня 2024 року рамках GeoNight.

Але наразі, першочергове завдання – ми зобов’язані перемогти!