Студенти-географи вивчають біогеографічні цікавинки рідного краю.

Студенти ІІІ курсу спеціальності «Географія» під керівництвом кандидата географічних наук Н.В. Бєлової освоюють біогеографічні стежки в дендрологічному парку «Діброва».

«Діброва» – дендрологічний парк загальнодержавного значення, який знаходиться в п’яти кілометрах від міста Богородчани Івано-Франківської області. Парк займає вісім гектарів хвойно-листяного лісу, в якому численна кількість дубів, від чого і походить назва парку. На території «Діброви» знаходиться державне підприємство «Лісівничо-екологічний просвітницький центр».

Студентам провели екскурсію по території музею дендрологічного парку, в якому зберігаються рештки мамонта, зубра, оленя великого, носорога, лося, яким більше двадцять тисяч років. Також у музеї представлені різноманітні фотографії, картини, експозиції та колекції, що зображують красу місцевої природи.

Особливо вразили живі представники прикарпатської фауни – дикі кабани, які уже кілька років мешкають у місцевому вольєрі. Вага дорослого вепра може сягати до трьох тонн. Масивні, вкриті густою темною щетиною звірі давно звикли до компанії відвідувачів парку, проте завжди реагують на нових глядачів.

Вражає і флора дендрологічного парку. На даний момент на території «Діброви» зберігається близько 215 видів рослин. Серед них такі екзотичні, як магнолія, тюльпанове дерево, катальпа тощо.

Студенти залишились з незабутніми враженнями від пізнавальної  екскурсії дендрологічним парком, дізнались багато нового і винесли для себе багато цінного зі слів про збереження природи й екології рідного краю.