У телеефірі соціального проєкту “Між нами” Наталія Бєлова розповіла про особливості переходу на літній час

22 березня 2024 р. Наталія Бєлова, заступниця декана Факультету природничих наук, доцентка кафедри географії та природознавства виступила одним із спікерів соціального проєкту “Між нами” на ОТБ “Галичина”. У телеефірі йшлося про те, як впливає перехід на літній час на організм людини і як до цього краще підготуватися.

Своїми порадами також поділилися запрошені гості:

  • Богдана Павликівська – педіатр вищої категорії, кандидат медичних наук, доцент Івано-Франківського національного медичного університету;
  • Уляна Келеман – інтервенційний кардіолог, лікар-ехоскопіст відділення інтервенційної кардіології та кардіохірургії Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні.

Запрошуємо переглянути повну версію телеефіру за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=Bwy_jPFGaaQ

Нагадуємо, що перехід на літній час (тобто переведення годинника на годину вперед) в Україні здійснюється в останню неділю березня о 03:00 годині, а перехід на стандартний час (тобто переведення годинника на годину назад – повернення до звичайного часу) – в останню неділю жовтня о 04:00 годині.

У 2024 році перехід на літній час буде в ніч із 30 березня на 31 березня, о 3:00.

Переводять годинник у вихідний, щоб був хоча б день на адаптацію до нового часу!

Ця тема стала прекрасним стимулом для глядачів задуматися над власними ритмами життя та здоров’ям у контексті змінного часу!