ВОЛОНТЕРСЬКЕ ВІДЗНАЧЕННЯ ВІЙСЬКОВОГО ЛЬОТЧИКА

Третього квітня 2024 року, за сприяння Всеукраїнського волонтерського проєкту “Героям Слава!”, відбулось нагородження Орденом “Звитяги” військового льотчика Дмитра Шкаревського. Подія відбулася у Прикарпатському національному університеті ім. Василя Стефаника на кафедрі географії та природознавства.
Координатором проєкту є волонтерка, доцентка кафедри географії та природознавства Ірина Закутинська.
На зустрічі разом зі студентами були присутні викладачі кафедри Ярослава Атаманюк, Йосип Гілецький, та декан факультету природничих наук Віктор Случик.
Дмитро Шкаревський – український військовий льотчик, капітан 114 БрТА Повітряних сил Збройних сил України, учасник російсько-української війни.
Орден “Звитяги” є публічною загальноукраїнською недержавною з особливим статусом відзнакою, що вручається за бойові заслуги, мужність та відвагу, за сміливість та хоробрість, за проявлений героїзм в умовах воєнних дій.
Орденом нагороджуються виключно захисники України. Девіз нагороди: «Від славного минулого, через героїчне сьогодення, в достойне майбутнє.
Орденом “Звитяги”першого ступеня Дмитро Шкаревський отримав за подвиг – збиті російські “Калібри”.
Під час зустрічі студенти ставили питання Дмитру щодо його досвіду та професійної кар’єри. Це дозволило їм отримати важливі відповіді та інсайти від військового льотчика, що збагатило їхні знання та розуміння військової справи та авіаційної галузі.
Такі заходи сприяють вихованню патріотизму серед молоді, а також надають їм приклади справжньої відданості та відваги. Це може вплинути на їхню майбутню кар’єру і надихнути їх на досягнення власних цілей на благо країни.
https://galtv.if.ua/video/istoriya-vijskovogo-lotchyka-ektora — з Йосипом Гілецьким та Ярославою Атаманюк в Прикарпатський Національний Університет Ім.В.Стефаника.